Optegning af 3D modeller

Produktudvikling og 3D modeller

SOLIDWORKS er et kraftfuldt værktøj som kan anveneds i, blandt andet, produktudviklingsprocessen for mange produkter, da forskellige ideer og koncepter hurtigt kan visualiseres med en 3D CAD model. CADassist tilbyder at medvirke i denne udviklingsproces ved hurtigt at tegne 3D CAD modeller af dine produkter og ideer og dermed fremskynde processen.

CADassist tilbyder at:

  • Bidrage med input og sparring i produktudviklingsprocesser.
  • Tegne 3D modeller fra bunden, på traditionel vis, som plademetal eller svejsning.
  • Konvertere 2D tegninger til 3D modeller
  • Lave arbejdstegninger af modellerne
  • Lave styklister af modellerne
  • Fil styring

Beskrivelse af de forskellige løsninger

Når man har 3D modeller af sine produkter kan arbejdstegninger hurtigt, let og overskueligt udarbejdes. Arbejdstegningerne kan udarbejdes med et brugerdefineret tegningshoved, med dit logo og de oplysninger du ønsker at tegningen skal indeholde.

Når først man har oprettet sine arbejdstegningsfiler, opdateres arbejdstegningerne automatisk når dimensionerne i 3D modellen opdateres. Det er altså muligt at ændre produkterne til en specifik ordre, og automatisk generere de ønskede arbejdstegninger inklusiv ordre relaterede informationer.

3D modellerne kan tegnes som plademetal, hvis man har et produkt som skal laserskæres, bukkes osv. Dette giver nogle fordele i forhold til udarbejdelsen af arbejdstegninger og generering af filer som anvendes til eksempelvis laserskæring.

Har man et produkt, eller dele af et produkt, som består af sammensvejsende profiler, kan disse hurtigt tegnes som en 3D model. Med denne type model kan man, hurtigt og let, lave ændringer af dimensioner og profilen som modellen er bygget op omkring. Et eksempel på en arbejdstegning af en sådan model, er vist på de to billeder til højre. 

Når man arbejder med SOLIDWORKS, oplever man hurtigt at der producerers et stort antal filer, som er forbundet med hinanden på kryds og tværs. Dette kan hurtigt bliver rodet og uoverskueligt, hvis ikke man får skabt en måde at styre filerne på. Programmets tilføjelsesprogrammer kan være behjælpelige til at styre filerne og deres interne referencer.  

Lyder dette interessant?