Tegningsproces optimering

Der findes flere forskellige måder og niveaer man kan optimere sine modeller på. Afhængigt af i hvor stort et omfang og hvad man benytter SOLIDWORKS til, er det forskelligt hvilke funktioner/tilføjelsesprogrammer der giver mening at anvende i lige netop din virksomhed. 

Equations

Kompleksitet
2/5
Effekt
3/5

Med Equations funktionen er det muligt et definere specifikke dimensioner og deres indbyrdes afhængighed, så parten automatisk opdateres når dimensioner, med tilknyttede ligninger, opdateres.

ConfigurationManager

Kompleksitet
2/5
Effekt
3/5

Configuration manageren kan bruges til at oprette og styre forskellige konfigurationer af dit produkt, som eksempelvis har forskellige dimensioner, features og appearences.

Design table

Kompleksitet
3/5
Effekt
4/5

Design tables kan også benyttes til at oprette og styre konfigurationer. Dette gøres dog ikke inde i selve programmet, men  gennem Excel. Dette er en meget effektiv måde at lave nye konfigurationer på, ved blot at indtaste værdier i få Excel celler.

Driveworks

Kompleksitet
5/5
Effekt
5/5

Driveworks er den mest komplekse og kraftfulde måde at konfigurere dine parter og assemblies. Når Driveworks modellen er sat op, kan man med ganske få klik indtaste unikke parametre som knyttes til en specifik ordre, hvorefter Driveworks automatisk laver en 3D model med tilhørende arbejdstegninger.

  • Med “kompleksitet” menes hvor svær funktionen er at lære og anvende.
  •  Med “effekt” menes hvor stort et automatiseringspotentiale funktionen har, og dermed hvor meget tid den potentielt kan spare din virksomhed.


Er der nogle af disse funktioner/tilføjelsesprogrammer som du ikke har erfaring med, og som kunne være relevant for din virksomhed?